Historiek

In de jaren ’30 werd het familiebedrijf uit Koekelare opgericht door Hector Debou. Hij werd destijds de ‘stiel’ aangeleerd door zijn halfbroer Henri die reeds eigenaar was van een meubelmakerij te Mechelen. Aanvankelijk produceerde hij naast schrijnwerk vooral buffetkasten en bijzetmeubelen.


Hector Debou, vader van 7 kinderen, stichtte in december 1970 de ‘PVBA Gebroeders Debou’ en stelde zo alle 5 zijn zonen te werk. Hij liet de schrijwerksector achter zich en werd hoofdzakelijk actief in de meubelsector. Tijdens de tweede generatie onderging het familiebedrijf een ware expansie, bedrijfsruimtes werden bijgebouwd en bijkomend personeel werd aangeworven. De meubelindustrie kende gouden tijden.


Enkele jaren geleden gingen alle 5 de ‘gebroeders’ één voor één op pensioen en een derde generatie werd klaargestoomd om het bedrijf over te nemen. Dit gebeurde in 2001 door kleinzoon Koen, enkele jaren later gevolgd door kleinzoon Jan Debou.

Sinds 1998, staat Sandra Bolle (toenmalige echtgenote van Jan) in voor de verkoop, boekhouding en administratie.

2016 Was dan ook het jaar waarin Koen Debou en Sandra Bolle beslisten de zaak verder alleen uit te bouwen.

Tot op heden is de naam Debou in de meubelsector nog steeds gekend als leverancier van het betere kwaliteitsmeubel. De laatste jaren wordt er weliswaar meer en meer op maat gewerkt volgens de specifieke eisen van de klant. Mede doordat men de laatste jaren selectief op zoek is naar unieke stukken in plaats van ‘de eetplaats’ van weleer. Debou bvba is dan ook het juiste adres als u op zoek bent naar een degelijk eiken kwaliteitsmeubel op maat, dit zowel in het klassieke als in het moderne genre!

 

  • oude-houtschaaf.jpg