Parelstralen of zandstralen, de renovatie van jouw meubelen

Beleef plezier aan de renovatie van je interieur. Meubelen Debou beschikt over geavanceerde straaltechnieken om je interieur van een nieuwe look te voorzien. Denk maar aan parelstralen en zandstralen om oude vernis- en verflagen te verwijderen.

Zo goed als nieuw!

Zoek je een oorspronkelijke, natuurlijke uitstraling voor jouw meubels? Zand- of parelstralen schuurt het meubelstuk helemaal schoon en verwijdert oude vernis- of verflagen. Het grote voordeel van deze procedure is dat het zand of de parels ook in alle hoekjes en gaatjes komen, waardoor meubels met ornamenten, krullen of bloemen geen enkel probleem opleveren. Dit wanneer deze plekken een stuk lastiger te bereiken zijn met gewoon schuren.

Met deze renovatie is het niet nodig je gedateerde eetplaats te vervangen door een nieuwe. Op een professionele manier verwijderen wij verouderde afwerkingslagen, waarna wij zorgen voor een nieuwe afwerking naar keuze. Je stukken zien er weer als nieuw uit en kunnen weer jaren meegaan.

Ook wat het transport betreft kan je op ons rekenen. Wij staan ervoor garant dat de ophaling en aanlevering vlot gebeurt. Je zult je meubelen slechts voor een beperkte tijd moeten missen.

Hoe werkt het?

Zandstralen of parelstralen is een handige manier om houten meubels een perfecte make-over te geven. Maar wat is dit precies?

Deze procedure is een vorm van stralen met zeer kleine bolletjes, ideaal om je materiaal te reinigen en op te kuisen. Parelstralen is wat delicater dan zandstralen. Daarom gebruiken wij dit idealiter bij meubelen.

De eerste stap is het verwijderen van lak en verf waarbij we het meubelstuk terug in originele staat terugbrengen. Zo verkrijgen we de perfecte basis voor verdere afwerking. Hierna heb je eindeloze keuzes en variaties voor de restyling van jouw meubelstuk.

De volgende stap in het proces is het aanbrengen van een coating. Wij werken dikwijls met een dekkende beits, die eventuele onvolmaaktheden perfect camoufleert. Meestal zetten wij ook vooraf een staal op de binnenkant van een deur etc. zodat je een beeld kan vormen van het eindresultaat.

Vervolgens brengen we de beits aan met een grondlaag en een topcoat inclusief verhander. Dit is een duurzaam, vlekvrij vernis die gemakkelijk is in onderhoud.

Ook nieuwe meubelen kun je parelstralen om een verouderd effect te bekomen. Denk maar aan een landelijke stijl waar ze tot hun recht kunnen komen.

Interesse?

Ook geïnteresseerd om uw meubelen te laten renoveren? Neem dan contact op met ons op.

Gerelateerde berichten

Private sales weekend

Meubelen Debou is terug van de partij met een opendeurweekend, weliswaar volledig coronaproof en op afspraak! Tijdens dit weekend nemen we je mee op een

Grandioos opendeurweekend

Grandioos opendeurweekend bij Meubelen Debou! 3 generaties lang hebben we bij Meubelen Debou het privilege om meubelen van oerdegelijke kwaliteit met een eigentijdse uitstraling aan